top of page
IMG_8026.jpg

Naše suroviny pro Vás!

Záleží nám na tom, co jíte a chceme, aby vám chutnalo! Je pro nás důležité spolupracovat s dodavateli, kteří respektují obdobné přístupy a hodnoty. Naši dodavatelé za sebou mají silné příběhy a férový přístup. To je to, co je s námi spojuje.

 

Nabízíme vám to nejlepší České maso, které známe. Vybíráme výběrovou kávu, která vznikla jako jedna z prvních pražíren ve střední Evropě. Hledáme vína, která vznikají čistě jen z hroznů, vyvolávají emoce a dokreslují kulturu daného regionu a lidí. A ochutnali jsme také Puro Gelato, což je úspěšným splnění snu přivést do Ústí nad Labem pravé, přírodní italské Gelato.

To vše najdete v bistru Piknik Ústí.

Dobytek na Sunrise.webp

Hovězí maso na steaky na grilu

Přinášíme vám původní české plemeno český strakatý skot (odtud zkratka čestr). Používáme primárně maso z volů a jalovice.

 

Řezníci z Amasa totiž zjistili, že z masa těchto zvířat dokážou vyrobit dokonale křehké maso s výraznou a čistou chutí. Vybírají si tuzemské dodavatele a sledují každý kus, který přijde na talíř našich hostů.

 

Spolu s chovateli ovlivňují složení krmiva tak, aby dosáhli optimálního mramorování tukem, díky kterému je maso šťavnaté. Dohlížejí i na kulturu přepravy a porážku. Maso si potom sami bourají a nechávají ho zrát.

 

My tak víme vše o masu, které vám následně proměníme v autentické jídlo. Jsme hrdí, že je z českých chovů a jeho transport nezanechává výraznou uhlíkovou stopu.

Vepřové maso na steak i vepřovou pečeni

Naše vepřové pochází z velmi kvalitního plemene přeštického černostrakatého prasete. Tihle čuníci, kteří byli ještě před pár lety na vymření, mají díky větší tučnosti nepřekonatelně dobré maso a sádlo.

 

Kříženci českého hřebenáče se starými anglickými plemeny dováženými na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko rostou pomalu, ale v chuti se jim vyrovná máloco.

 

Dříve se z přeštických vepřů vyráběla legendární Pražská šunka a král salámů gothaj. Maso jsme ochutnali a uvěřili.

přeštík.jpg
salámy       .webp

Uzeniny bez chemie

K výrobě uzenin vyhlášený řezník František Kšána ml. používá maso z přeštíků, plemene česká landrasa a českého strakatého skotu od chovatelů. Dělá to jednoduše!

 

Ví, že stačí dodržet správný postup, poměr surovin a jejich konzistenci. Aby dokázal vyrobit opravdu dobrý párek, špekáček nebo jinou uzeninu bez chemie a polyfosfátů, musí použít kvalitní maso. Na tom si zakládá. Pak je také nutné znát řeznické řemeslo, proto se o něj stará celé Amaso tak, aby nezaniklo.

 

Do uzenin přidávají kromě masa a sádla jen sůl nebo Pragandu, koření a čerstvý český česnek. Výrobky plní do nejkvalitnějších přírodních střívek, tak aby při kousnutí křupaly, a udí je v kouři z tvrdého bukového dřeva.

 

Podlehněte, jako my.

Výběrová káva

Zrnka kávy, která skončí ve vašem šálku sledujeme od samého počátku. Je pro ně klíčový, stejně jako pro nás, důstojný a férový obchod, jež zaručuje spravedlivé výkupní ceny surovin v rozvojových zemích.

 

Díky tomu mohou např. děti farmářů chodit do škol, nedochází k novodobému otroctví a farmáři mohou své farmy rozvíjet a soustředit se na lepší ochranu životního prostředí.

Mamacoffee.jpg
PuroGelato8.webp
medaila.webp

Gelato pro celou vaši rodinu

Puro Gelato je úspěšným splnění snu přivést do Děčína pravé, přírodní italské Gelato.

 

Gelato připravují každý den čerstvé, za použití kvalitního mléka od českého farmáře a surovin od malých, regionálních pěstitelů. Puro Gelato je jedinečné pro svůj skutečný respekt k přírodě, velkou vášeň pro gelato a touhu pracovat jen s nejlepšími surovinami.

 

Puro gelato vzniklo z lásky k jídlu a přírodě. Celý příběh začal dlouho před vznikem naší spolupráce.

 

Studovala řemeslnou výrobu gelata v Itálii s nejlepšími profesionály. Měla veliké štěstí, že jí jak se říká: “vzali do rodiny”.

 

Poznávala důkladně poctivé procesy vzniku, porovnávala produkty a nějakou dobu pracovala přímo v italské gelaterii.

Víno z duší pro milé večery

Tak, jako se duše dá léčit bez chemie, láskou v kruhu nejbližších tak i u vín věříme vínům z malých rodinných vinařství, kde láska a absence chemie hraji prim.

 

Objevujeme vína, která si na nic nehrají, která jsou produktem přírody, vína bez make upu. Chceme je pro vás přinášet od lidí, kteří pracují v souladu s přírodou a kteří věří tomu, co dělají.

 

Zajímají nás osvícení vinaři, kteří jsou ve svém přístupu nekompromisní. Jsou to zkrátka tvůrci, kteří respektují přírodní cykly a mají dlouhodobé vize, to je to, co je spojuje s námi Fokusem.

 

Pojďte s námi objevovat pravdivá vína, která jsou plná energie. Protože ten kdo chodí neznámými cestami, pravděpodobně objeví něco nového.

 

I my budeme objevovat, a když nás víno zaujme, ochutnáte ho i vy.

IMG_7924.jpg
bottom of page